© 2018 Local Market Research.  

Local Market Research  bvba Tel: +32(0)2.808.85.58  BE 0538753440  E-mail: info@lmov.be

Tevreden burgers, bezoekers, klanten of werknemers, dat loont!

Meten is weten

Binnen de mate van het mogelijke dient elke organisatie, groot of klein, overheid of privé een vinger aan de pols te houden bij zijn klanten, burgers of bezoekers. Wanneer bepaalde zaken opduiken waar men ontevreden over is kan de organisatie hier ruim zijn voordeel uithalen. Men kan er zeker en vast dingen uit leren en meestal mits kleine ingrepen de tevredenheid al verhogen. De  oplossing van elk probleem begint bij het (h)erkennen ervan.

 

Suggesties

Soms is het erg eenvoudig om oplossingen te vinden voor ongemakken die de bezoeker zou ervaren.

Wanneer er negatieve feedback gegeven wordt via de kiosk, kan er een open invulveld getoond worden waarin zij suggesties of oplossingen kunnen aanreiken. Los van het feit dat dit invulveld bij een negatieve ervaring reeds zorgt voor een uitlaatklep en dus minder frustratie, is het erg interessant om te weten wat de bezoeker zelf  als oplossing zou voorstellen. Feedback is tenslotte constructieve commentaar. Bill Gates zei ooit: "Je meest ontevreden klant is je belangrijkste leerbron."

Echter, er worden zeker ook evenveel positieve ervaringen en suggesties meegedeeld.  Ook deze tonen aan dat men op bepaalde vlakken de juiste beslissingen genomen heeft.

Oplossingen

Zo zijn er bij onze klanten reeds erg veel positieve ideeën opgedaan van simpele zaken zoals lichte sfeermuziek spelen in de wachtzaal, betere aanduiding van een bepaalde dienst, openingsuren die niet ideaal waren tot meer prangende zaken zoals een fout in het boekingsmechanisme voor afspraken op de website, producten die men zocht en niet vond, de aanschaf van nieuw zitmeubilair omdat een groot aantal respondenten aangaf erg ontevreden te zijn over het zitcomfort en ga zo maar door..

Conclusie

Een tevreden klant of bezoeker is de allerbeste strategie, waaraan onze feedbackkiosk zeer effectief zal bijdragen en zijn diensten zal bewijzen.